Projecten 

Door samen met de omgeving te kijken naar de hulpvraag van ouderen kunnen we veel ouderen uit hun isolement halen. Het geeft een goed gevoel om voor elkaar klaar te staan. 

Bestrijden eenzaamheid ouderen

Netwerkversterking ouderen

Met de missie van onze stichting altijd in het achterhoofd, streven we ernaar om nieuwe mogelijkheden te vinden om deze uitdaging aan te gaan. Bestrijden van eenzaamheid bij ouderen is iets dat we heel serieus nemen en daarom werken we elke dag onvermoeibaar om hier een positieve bijdrage aan te leveren. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze inzet voor dit doel.

Dit initiatief kwam tot stand in samenwerking met Thebe-ExtraMet dit initiatief willen we mensen inzicht geven in hun eigen netwerk en wat ze nog missen om veilig zelfstandig te kunnen blijven wonen. Middels buurtparticipatie worden de blinde vlekken in het individuele netwerk aangevuld. Hierdoor zorgen we weer voor elkaar! 


Lees voor meer informatie en updates de pagina Goed voor Elkaar in het menu hierboven.

Netwerkkaart
Hier vindt u de netwerkkaart van het project wat wij samen met Thebe-Extra gaan voeren in Oosterhout
Netwerkkaart_Goed_voor_elkaar.pdf (1.76MB)
Netwerkkaart
Hier vindt u de netwerkkaart van het project wat wij samen met Thebe-Extra gaan voeren in Oosterhout
Netwerkkaart_Goed_voor_elkaar.pdf (1.76MB)Mobiliteit ouderen
Mobiliteit is belangrijk voor ouderen. Hulpmiddelen zoals een rolstoel worden vaak voor maar 6 maanden gratis ter beschikking gesteld waarna de oudere er zelf een moet kopen. Voor sommigen een hele grote uitgave. Bij het Stimuleringsfonds burgerinitiatieven van Thebe-Extra  hebben wij een aanvraag gedaan voor 6 rolstoelen voor ouderen die financieel niet in staat zijn er zelf een aan te schaffen. Deze rolstoelen worden vanuit de stichting  ter beschikking gesteld aan zorgaanbieders in Oosterhout die hun cliënten mee uit willen nemen voor een wandeling, een bezoek aan een evenement of gewoon op familiebezoek. 

iPad project ouderen 

Vanuit het Senioren Collectief Oosterhout zijn wij gevraagd de ondersteuning voor het iPad project ouderen over te nemen vanaf 1-1-2021. Ouderen die gebruik maken van het iPad project kunnen dan blijvend een beroep doen op ondersteuning bij het gebruik van de iPad. Door het project zijn vele ouderen die nog nooit met computers hebben gewerkt in staat gesteld te leren omgaan met nieuwe media en de mogelijkheid van beeldbellen met familie maar ook met zorgverleners zoals huisarts, specialist, thuiszorg, etc. Door de Covid=maatregelen zijn vele ouderen in een isolement geraakt en middels dit project hebben ze geleerd weer (digitaal) contact te kunnen maken met familie, vrienden en mantelzorgers waardoor hun eenzaamheid kon worden teruggedrongen. Tevens heeft het project een stimulerende werking gehad op het brein, door spelletjes te spelen zoals Patience, dammen, schaken, etc.